Drömmen om Italien blev efter många års sökande verklighet. Det blev ett hus på den liguriska landsbygden. Paula Modig sökte då litteratur som skulle berätta om människorna, maten och kulturen där. När hon inte fann det skrev hon boken själv och startade bokförlaget Limone Media. Skrivandet gav mersmak och hon har fortsatt att skriva om trädgård, mat och resor. 

Paula håller även föredrag utifrån sina böcker. Kontakta förlaget för mer info!

 

RÖSTER OM ITALIENS GRÖNA KÖK:

 

Bibliotekstjänst, Erika Storme Martinger, BTJ-häftet nr 13, 2017:

"Italiens gröna kök är en ytterst välskriven matguide... med många egenproducerade och helt fantastiska färgbilder. /..../ Som avslutande sammanfattning kan sägas att författaren skapat en utmärkt och lättläst bok för alla med intresse för mat med Medelhavsprägel."

 

Allt om mat, juni 2017:

 "Den älskade italienska maten med fokus på vegetariskt. Och en utflykt i en italiensk köksträdgård."

 

Fine Dining & Design,  nr 3 oktober 2017, Catarina Offe

"Ska man få bra italienska recept borde det vara av Paula som tillbringar stora delar av året mitt i den italienska trädgården. Paula kan anpassa matlagningen så det fungerar i svensk miljö. /.../ Gott för både kassa, kropp och själ."

 

 

RÖSTER OM RANUNKLER:

 

Elle Decoration, februari 2016:

"Hetast på blomhimlen. Olika sorter av ranunkler har länge varit något av en favorit i inredningssammanhang. Nu har Paula Modig tillägnat dem en egen bok."

 

Bibliotekstjänst, Nils-Olof Bjellvi, BTJ-häftet nr 7, 2016:

"En allmän beskrivning av ranunkler och deras hybrider illustreras med ett vackert och stimulerande bildmaterial. /.../ Den omfattande och inspirerande översikten skapar en nyfikenhet hos läsaren. Den rekommenderas därför för blomsterälskare och för dem som är intresserade av vackra blomstermotiv."

 

Leva & Bo (Expressen), webredaktionen februari 2016:

"En bok fylld med fantastiska bilder och tips på hur du dekorerar med ranunkler."

 

Amelia Vår, mars 2016:

"En fantastisk vacker bok som det är en fröjd att bläddra i. Och mellan de förtjusande bilderna finns gott om tips på hur du sköter om dina ranunkler."

 

M-Magasin, Amelia Adamo, maj 2016:

"Ranunkler heter en bok att förlora sig i. /.../ Ack, så vacker!"

 

Dagens Nyheter skriver om boken på följande länk:

 

 http://www.dn.se/bostad/ranunkler-prunkande-vartecken-i-orakneliga-varianter/

 

 

 

RÖSTER OM INSPIRERANDE MEDELHAVSTRÄDGÅRDAR:

 

Bibliotekstjänst, Maria Bennmalm (BTJ-häftet nr 9, 2015):

"På ett personligt och inspirerande sätt presenterar Paula Modig både kända och mer okända trädgårdar /.../  Detta är en bok som får reslusten att vakna, men som också räcker till för att göra resan hemma i fantasin, och på så vis kanske få nya idéer till den egna medelhavsträdgården."

 

Hemträdgården nr 3, 2015. Recension av Eva Wirén:

"I Inspirerande medelhavsträdgårdar är det bildmaterialet som skapar stämning med färgsprakande växter, vackra anläggningar och detaljer."

 

Allt om Trädgård nr 6 2015, Christina H. Liman:

"Bilderna är härliga, och många av växterna (som ofta har sina ursprung på helt annat håll i världen, men förknippas med Medelhavet) beskrivs i detalj."

 

Allas nr 28 2015, Karin Elmberg:

"Sommarens bästa boktips är Inspirerande medelhavsträdgårdar -stilarna, växterna, stämningen."

 

 

RÖSTER OM TRÄDGÅRD & MAT PÅ ITALIENSKA RIVIERAN:

 

Bibliotektjänst, Erika Storme Martinger, 2014:

"Paula guidar oss genom städer och sevärdheter och berättar om Liguriens historia, lokala matspecialiteter och goda viner, allt med stor värme och kunskap." 

 

Anette Helgesson, "Feelgoodbibliotikarien":

”Dofterna, vyerna, recepten och berättelserna i den här boken får mig att tro att jag ÄR i Italien. Absolut en bok för Italienälskaren.”

 

Gunilla Esbjörnsson,  "jordundernaglarna.blogspot.se/2015/01":

"... en given favorit som jag kommer att läsa om och om igen.  Om man som jag älskar trädgård, Italien (Ligurien i synnerhet) och italiensk mat, då blir man helt förlorad i en sådan bok. Och benägen att flytta söderut på studs :) Rekommenderar varmt denna bok!"